Konsert med Det Norske Kammerorkester

Mandag og tirsdag spiller Det Norske Kammerorkester Beethoven-kvartetter i arrangement for ensemble. Jeg får tårer i øynene bare av å tenke på å nyte levende musikk igjen. Jeg skriver om konserten i Klassekampens Musikkmagasinet, 15/6.

Her er pressemeldingen:

Grosse Fuge

Mandag 8. & tirsdag 9. juni  kl. 17 og kl. 19

Marmorsalen i Sentralen

Sakte men sikkert åpnes samfunnet opp, og for første gang denne våren har vi den store gleden av å åpne dørene for en ekte konsertopplevelse og spille for publikum igjen.

  1. og 9. juni byr vi på fire intimkonserter på Sentralen der vi feirer Beethovens jubileum med en av hans siste kvartetter, op. 130 i et arrangement for strykeorkester.

Vår kunstneriske leder Terje Tønnesen har lenge jobbet med Beethovens sene kvartetter i orkesterformat. Med forestillingen om at en strykekvartett er et for lite ensemble for denne musikken, har han omarbeidet verket slik at kontrasten mellom de mektige delene og de som er fylt med intimitet er styrket. Kvartettens siste sats, Grosse Fuge, er i historien blitt stående både som et selvstendig verk, og som del av den originale kvartetten. I Tønnesens versjon beholder vi fugen som kvartettens siste sats.

Av hensyn til smittevernreglene, setter vi kun 50 plasser i salen per konsert.

Program

  • Ludwig van Beethoven
  • Strykekvartett nr. 13 i B-dur, op. 130 med Grosse Fuge (arr. for strykeorkester av Terje Tønnesen

Medvirkende

  • Terje Tønnesen, kunstnerisk leder
  • Det Norske Kammerorkester

Les mer her: https://www.kammerorkesteret.no/grossefuge-sentralen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Les mer

Få nyhetsbrevet

Følg med på nye anmeldelser og artikler!