Forestilling på La Scala
På La Scala for å se «Barbereren i Sevilla» med Riccardo Chailly som dirigent. Suveren regi av Leo Muscato.

Gi støtte

Vipps-nr: 606213

Likte du teksten eller har sansen generelt for Musikkritikk.no? Med din støtte kan jeg fortsette å skrive.

NB! Noen ganger fungerer ikke QR-koden i nettlesere, men kun direkte i Vipps-appen. Du kan også bruke Vipps-nr direkte i appen.

vipps qr-kode

Grunnen til at jeg ikke har skrevet mer enn én anmeldelse etter sommeren er at jeg har gjort så mye annet spennende at tiden ikke har strukket til. I løpet av hele september var jeg i Tyskland og fikk høre en rekke orkestre på Musikkfest Berlin. Jeg har bl.a. hørt Berlinfilharmonien fire ganger, jeg var i Leipzig for sesongåpning med Gewandhausorchester under Andris Nelsons, og for å gå i Operaen, samt for å gå på musikkandakt og gudstjeneste i Bachs egen Thomaskirke.

Jeg skjønner om det nesten er kvalmende å lese om hvor mye spennende jeg opplever for tiden, særlig om jeg legger til at jeg fikk høre Martha Argerich live i Schumanns Klaverkonsert, og at Sir Simon Rattle dirigerade en magisk energisk fremførelse av Beethovens Sjette symfoni med London Symphony Orchestra. Etter dette tør jeg knapt å nevne at jeg akkurat nå sitter i skrivestue i den nord-italienske byen Ferrara, som er verdensarv, etter at jeg sett to forestillinger på La Scala i Milano.

Konsertene og forestillingene har ikke tatt absolutt all min tid, men jeg har brukt min ledige tid på å lese meg opp på utøvere, institusjoner, tolkningsskoler og musikkhistorie. Den siste tiden har med andre ord vært lærerik, og jeg er sikker på at både lytting og teoretisk fordypelse gjør meg til en bedre kritiker.

Dagen er blitt brukt på å skrive en vanlig anmeldelse for Musikkritikk.no igjen, og du kan forvente at denne publiseres tidlig neste uke. God helg!

Gi støtte

Vipps-nr: 606213

Likte du teksten eller har sansen generelt for Musikkritikk.no? Med din støtte kan jeg fortsette å skrive.

NB! Noen ganger fungerer ikke QR-koden i nettlesere, men kun direkte i Vipps-appen. Du kan også bruke Vipps-nr direkte i appen.

vipps qr-kode

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Les mer

Få nyhetsbrevet

Følg med på nye anmeldelser og artikler!