Bok om Olivier Messiaens «Vingt Regards sur l’Enfant-Jésus»

cover for Messiaens Vingt Regards sur l'Enfant-Jésus med Håkon Austbø

Gi støtte

Vipps-nr: 606213

Likte du teksten eller har sansen generelt for Musikkritikk.no? Med din støtte kan jeg fortsette å skrive.

NB! Noen ganger fungerer ikke QR-koden i nettlesere, men kun direkte i Vipps-appen. Du kan også bruke Vipps-nr direkte i appen.

vipps qr-kode

Forhåndsbestill bok

Med såkalt «crowdfunding» skal først 150 bøker selges. Deretter blir den skrevet, så bestill nå (ikke vent!) og fortell andre om prosjektet!

Boken tar for seg Messiaens tonespråk generelt samt hans religiøse livsverden. I lys av dette tar jeg for meg hver av verkets «Tjue blikk». Som undertone ligger Håkon Austbøs fabelaktige innspilling fra 1994. Jeg snakker om karaktertrekk ved Austbøs tolkning, og dessuten intervjuer jeg pianisten om hans studietid under «le maître».

Les mer og bestill forhåndsbestill boken her: https://bidra.no/prosjekt/bok-h%C3%A5kon-austb%C3%B8–messiaen–vingt-regards/9fa35d93-d2ee-46e8-9de1-a8f8463deae7

Quo vadis?

Støtten fra Kulturrådet for Musikkritikk.no har gått ut, og derfor har jeg ikke skrevet noe særlig her. Jeg har likevel hatt mye å gjøre, og jeg kan ikke snakke varmt nok om Klassekampen, som jeg skriver for stort sett hver mandag. Dette kan du lese om de kommende ukene:

Klaus Mäkeläs platedebut med Oslofilharmonien på Decca

Platen med samtlige symfonier av Sibelius slippes i slutten av måneden. Så langt er det sjette symfonien jeg har fordypet meg i. Jeg har ikke rukket lenger, fordi tolkningen har inspirert meg til å høre den flere ganger. Så langt opplever jeg Mäkeläs innspilling som bemerkelsesverdig og en inspirasjon til å forstå komponisten Jean Sibelius bedre.

En dobbeltside om platene kommer 21/3.

Samme dag kommer jeg med en kortere anmeldelse av DNOBs første fullsceniske premiere etter pandemien: Leoš Janáčeks Jenufa.

Konserter i Roma

Når jeg skriver dette befinner jeg meg i Roma. I går kveld var jeg på konsert med Rinaldo Alessandrini og hans eget vokalensemble Concerto Italiano. På tirsdag blir det konsert med Fabio Biondi, som også leder sitt eget ensemble, nemlig Europa Galante. Begge disse er ledende innen tidligmusikken, og begge har vært mye i Norge. Dette skriver jeg om i Klassekampen 14/3.

Jordens sang

Jeg bruker også mye tid på Rolf Guptas verk Jordens sang. Dette skal bli til en artikkel for et nettidsskrift. I et senere nyhetsbrev vil jeg annonsere hvor du kan lese om den.

Har du ikke hørt/sett verket kan jeg varmt anbefale: https://tv.nrk.no/serie/hovedscenen-intermezzo/2020/MKTV25000220

Jeg håper du har lyst til å gi støtte til boken min!

Vennlig hilsen,

Magnus

NB! Skal du støtte boken skal du ikke gi på Vipps. Du gir din støtte her: https://bidra.no/prosjekt/bok-h%C3%A5kon-austb%C3%B8–messiaen–vingt-regards/9fa35d93-d2ee-46e8-9de1-a8f8463deae7

Gi støtte

Vipps-nr: 606213

Likte du teksten eller har sansen generelt for Musikkritikk.no? Med din støtte kan jeg fortsette å skrive.

NB! Noen ganger fungerer ikke QR-koden i nettlesere, men kun direkte i Vipps-appen. Du kan også bruke Vipps-nr direkte i appen.

vipps qr-kode

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Les mer

Få nyhetsbrevet

Følg med på nye anmeldelser og artikler!