Velkommen til Musikkritikk.no

Gi støtte

Vipps-nr: 606213

Likte du teksten eller har sansen generelt for Musikkritikk.no? Med din støtte kan jeg fortsette å skrive.

NB! Noen ganger fungerer ikke QR-koden i nettlesere, men kun direkte i Vipps-appen. Du kan også bruke Vipps-nr direkte i appen.

vipps qr-kode

Nå begynner det

Velkommen til Musikkritikk.no. Nettstedets første mål er å skrive anmeldelser eller omtaler om samtlige norske klassiske plater som blir utgitt, inkludert samtidsmusikk. Jeg som står bak Musikkritikk.no heter Magnus Andersson, og skrivingen muliggjøres av et toårig arbeidsstipend fra Kulturrådet (50 %).

Jeg vil også skrive så mye annet jeg bare får tid til, så du kan forvente konsertanmeldelser, tekster om internasjonale plater, essay og at jeg trekker fram gamle tekster som jeg mener fremdeles er aktuelle.

Musikkritikk.no sin fremtid

Du kan bli støttespiller for Musikkritikk.no gjennom å betale 50 kr/måned. Dette er for å sørge for at Musikkritikk.no kan videreføres etter at finansieringen fra Kulturrådet tar slutt. Fram til slutten av 2021 kan jeg imidlertid bruke hver krone av støtte fra leserne til spennende kritikk-prosjekter. Det handler om å ta hele landets musikkliv på alvor gjennom å eksempelvis følge opp region- og distriktsoperaene, orkestrene samt å være på tilstede på festivaler. Hvis inntekten blir høy nok ser jeg også for meg at jeg kan bestille tekster fra andre kritikere.

Jeg ønsker også å se utenfor landets grenser. Det handler om steder i vår umiddelbare nærhet, som kanskje bare er en dags- eller helgetur vekk. Men jeg ønsker også å gi innblikk i det internasjonale musikklivet.

Nå drømmer jeg meg imidlertid vekk inn i framtiden. Det aller viktigste er til å begynne med å ta norske plateutgivelser på alvor.

Magnus Andersson, musikkritiker

Jeg har vært virksom som kritiker siden 2003. De to viktigste avisene jeg har skrevet for er Morgenbladet (2005-2013) og Klassekampen (2014-). Gjennom min virksomhet her og i Klassekampens Musikkmagasinet tror jeg at jeg kan kalle meg Norges eneste skrivende heltidskritiker for klassisk musikk.

Jeg har alltid hatt en fascinasjon for kritikken. Allerede da jeg var klaverstudent ved Norges Musikkhøgskole (jeg har hovedfag derfra) nærte jeg en drøm om å bli kritiker. Drømmen ble til virkelighet, og den ble gjennomført parallelt med at jeg tok mitt andre hovedfag (UiO), doktorgrad (NMH) og senere fortsatte som postdoktor og forskningsleder (NMH).

Jeg mener at min styrke som kritiker kommer av at jeg har vært utøver på relativt høyt nivå samtidig som jeg har en grundig teoretisk utdanning.

Jeg håper du har lyst til å lese og å støtte Musikkritikk.no. Å skrive om norske plater er bare begynnelsen på eventyret. Med din støtte kan jeg jeg ta en større del av norsk og internasjonalt musikkliv på kritisk alvor.

Gi støtte

Vipps-nr: 606213

Likte du teksten eller har sansen generelt for Musikkritikk.no? Med din støtte kan jeg fortsette å skrive.

NB! Noen ganger fungerer ikke QR-koden i nettlesere, men kun direkte i Vipps-appen. Du kan også bruke Vipps-nr direkte i appen.

vipps qr-kode

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Les mer

Få nyhetsbrevet

Følg med på nye anmeldelser og artikler!