Vertavo med suveren plate

Jeg har skrevet om Vertavos siste plate i Klassekampens Musikkmagasinet, og derfor skriver jeg ikke om det her. Jeg liker virkelig platen. Anmeldelsen ligger dessverre bak betalingsmur.

De spiller:

Giuseppe Verdi: Strykekvartett i e-moll

Jean Sibelius: Strykekvartett «Voces intimae», op 56.

Pressemeldingen

Pressemeldingen sier:

TID TIL ETTERTANKE

Året 2020 vil bli husket for bestandig. Aldri før har vi opplevd at livet har stoppet så til de grader opp. Det har blitt flere måneder med tid. Tid til å tenke, og tid til sortering av hva som er viktig og ikke viktig i livet. Tid til opprydding,  tid  til organisering  i  notehyller, loftsetasjer, uthus og hager; kort sagt til håndtering av etterslep. I dette vindstille livet kan man ta fram og fullføre  gamle  arbeidsoppgaver,  kanskje  strikke ferdig en genser, eller hva med å endelig sluttføre og gi ut en innspilling?

En innspilling av to bautaer i strykekvartettlitteraturen har bare ligget og ventet på en anledning til å komme til overflaten. Nå er de her.

En  musikalsk  ekskursjon,  Jean  Sibelius’  kvartett «Voces  Intimae»,  som  i  følge  komponisten  ville  få smilet hans frem på dødsleiet, og Giuseppe Verdis eneste  instrumentalverk,  en  herlig  reise  til  det musikalske annerledeslandet Italia. Begge kvartett-ene skiller seg ut fra resten av Vertavos repertoar, derfor har einstøingene fått følge på samme CD.

Vertavokvartetten er  internasjonalt  anerkjent  som en  av  vår  tids  mest  spennende  og  erfarne strykekvartetter. Siden den ble stiftet i Norge i 1984 har  Vertavos  mesterlige  framføringer  og  helt  egne klang fengslet publikum overalt hvor de har spilt.

Vertavo spiller nå på alle de viktigste konsertarenaer i verden. De turnerer i hele Europa, Skandinavia og USA og inviteres til noen av de mest prestisjetunge festivaler,  og  til  kammermusikkarenaer  som  Wig-more Hall i London, Concertgebouw i Amsterdam og Carnegie Hall i New York.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Les mer

Få nyhetsbrevet

Følg med på nye anmeldelser og artikler!